Nyheder

Æblemos

16. september 2016

Når æbletræerne bugner, så er det rart at kunne bruge nogle af dem til f.eks. saft eller mos, der kan fryses ned og gemmes til vinter. Her får du opskrift på æblemos uden hvidt sukker.

Du skal bruge:

  • 750 g rengjorte æbler uden æblehus (behold gerne skrællen på mindst halvdelen æblerne)
  • 1 dl vand
  • 75 g rosiner
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du:

Vask æblerne og skræl omkring halvdelen af dem. Fjern kernehuset og skær æblerne i grove tern.

Flæk herefter vaniljestangen og skrab kornene ud og kom æbler, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde med vand og rosiner.

Lad det småsimre, indtil æblerne kan moses ud med en ske – der må gerne være lidt grove stykker tilbage.

Kom din æblemos på rengjorte, skoldede glas og luk til med det samme. Æblemosen kan holde sig et par uger i køleskabet, men den kan også fryses for længere holdbarhed.

Jeg lader vaniljestangen ligge i mosen, indtil den skal bruges. Det giver lidt mere vaniljesmag.

Bruger du sure æbler, kan det være nødvendigt at søde yderligere med lidt kokosblomstsukker/sirup, Sukrin eller SteviaSød.

Mosen kan bruges til den traditionelle æblekage, men den er også velegnet til yoghurt og oven på grød.

Forrige artikelAllergifremkaldende stoffer i de fleste hårfarver

Næste artikelStress i maven – fakta og myter