Vask æblerne og skræl omkring halvdelen af dem. Fjern kernehuset og skær æblerne i grove tern.
Flæk herefter vaniljestangen og skrab kornene ud og kom æbler, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde med vand og rosiner.
Lad det småsimre, indtil æblerne kan moses ud med en ske – der må gerne være lidt grove stykker tilbage.
Kom din æblemos på rengjorte, skoldede glas og luk til med det samme. Æblemosen kan holde sig et par uger i køleskabet, men den kan også fryses for længere holdbarhed.
Jeg lader vaniljestangen ligge i mosen, indtil den skal bruges. Det giver lidt mere vaniljesmag.
Bruger du sure æbler, kan det være nødvendigt at søde yderligere med lidt kokosblomstsukker/sirup, Sukrin eller SteviaSød.
Mosen kan bruges til den traditionelle æblekage, men den er også velegnet til yoghurt og oven på grød.
Forrige artikelAllergifremkaldende stoffer i de fleste hårfarver
Næste artikelStress i maven – fakta og myter