2 stk.
1 liter vand ca. 40 grader
25 g skallin, loppefrøskaller eller Husk
10 g carob
2 tsk. uraffineret salt
30 g hørfrø
30 g sesamfrø
30 g græskarkerner
30 g solsikkekerner
100 g hirsemel
100 g quinoamel
100 g quinoaflager
100 g hirseflager
100 g havregryn
100 g boghvedemel
100 g rismel
Vand og skallin røres sammen og trækker i 15 min. Det piskes herefter 2 min. med håndpisker, og de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen røres godt igennem, indtil konsistensen er som en fast grød. Dejen fordeles i to smurte brødforme ca. 18 cm. lange. Overflades glattes med vand og pensles med olivenolie.
Bages i 70 min. ved 180 grader i almindelig ovn eller ved 170 grader i varmluftsovn.
Denne opskrift stammer fra Den glutenfri kogebog, en inspirerende opskriftsbog til alle, der lever eller ønsker at leve glutenfrit. Bogen er skrevet af Anette Harbech Olesen og Lone Bang. Læs mere på www.madforlivet.com