Liv

Bruce Lipton: Magi (eller nærvær) i luften…

10. februar 2013

Er du nyforelsket? Eller kan du genkalde dig følelsen? Følelsen af lykke. Og af overskud og glæde. Hvis ikke, er det måske en rigtig god idé at lære sig følelsen, for det medfølgende nærvær kan være vejen til sundhed og velvære i følge cellebiologen Bruce Lipton.

Alting er bare lidt nemmere, når du er forelsket. Vejret er stort set godt hele tiden. Regnvejr er bare hyggeligt, fordi du så har muligheden for at tænde stearinlys og finde et varmt tæppe frem. Maden smager bedre. Selv den sure nabo får et “godmorgen” og et smil med på vejen.

Ville det ikke være rart, hvis den følelse bare kunne vare ved og ved? Hvis du kunne holde fast i den lykke og glæde hele tiden?

Da Bruce Lipton, amerikansk cellebiolog, i oktober gæstede København var netop forelskelsen på tapetet under overskriften: “The Honeymoon effect”. Hvad er det, der sker, når vi er nyforelskede? Og hvordan holder vi fast i den følelse?

Cellerne påvirkes af tankerne

Men først lidt om baggrunden for, hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvordan vi har det. Bruce Lipton har i mere end 20 år forsket i celler, og i hvordan cellerne bliver påvirket af miljøet omkring dem.

Cellernes vigtigste del er ikke, som vi ofte ellers hører, cellekernen. Det er i stedet cellemembranen – altså cellevæggen. Det er nemlig her i cellevæggen at kontrollen med hvilke stoffer, der transporteres ind og ud af cellen, sidder. Og det er disse stoffer, der i sidste ende kontrollerer, hvad der sker inde i cellen og dermed kontrollerer kroppens biologi.

Cellemembranen bliver påvirket af miljøet uden for cellen. Og det er her, dine tanker og overbevisninger kommer ind i billedet.

Du har måske hørt om “loven om tiltrækning”. Altså hvordan vi med vores tankers kraft kan tiltrække netop det, som vi gerne vil. Men kan vi nu tro på det? Er det ikke bare noget pjat?

Bruce Lipton har via kvantefysikken og epigenetikken vist, at det slet ikke er spor hokuspokus. Cellerne, molekylerne og atomerne giver nemlig svaret. Ligesom Einstein mener Bruce Lipton nemlig, at alting består af energi. Alt omkring os er dannet af molekyler. Molekyler består af atomer. Og atomer består af positivt og negativt ladede ioner – altså energi.

Tornadoen og muren

Men hvis alt bare er energi og energifelter, hvorfor kan vi så se og mærke alle de fysiske ting omkring os?

Bruce Lipton forklarer, at de ting, vi ser, skyldes, at lyset bliver reflekteret. Og det, vi kan mærke, er energifelter. Det er let at forestille sig, at en tornado, som du fjerner alt støv, sten og andet material fra, er ren energi, der hvirvler rundt. Men hvis vi kører vores bil for fuld kraft ind i tornadoen, vil vi få samme oplevelse, som hvis vi var kørt direkte ind i en mur.

Så alt fysisk omkring os er altså på samme tid gjort af energi og af stof.

Og siden vores tanker og overbevisninger også er energi, så har vi altså en enestående mulighed for at påvirke vores cellemembraner og dermed både vores fysiske og mentale velbefindende. Hvis vi tænker og handler ud fra positive tanker, vil resultaterne blive netop, som vi gerne vil have dem.

Tilbage til forelskelsen

Men hvad har alt dette med at være nyforelsket at gøre, tænker du måske?

Ifølge Bruce Lipton, så er “the Honeymoon period” kendetegnet ved, at vi er utroligt nærværende og bevidste om alt, der sker omkring os. Vores energi er høj og vores tanker og handlinger er stort set kun positive og glade.

Men hvis vi ikke lige går rundt og er nyforelskede, så er vi som regel knap så nærværende og bevidste hele tiden. Faktisk så er det i store perioder vores underbevidsthed, der styrer os. Ifølge Bruce Lipton så tænker og handler vi i helt op til 95 pct. af tiden på baggrund af vores underbevidsthed.

Desværre er den ikke altid særligt positivt anlagt eller helt i tråd med de resultater, som vi faktisk gerne vil opnå. Hverken fysisk eller mentalt. Tværtimod så vil mange opdage, at deres underbevidsthed direkte modarbejder deres drømme og ønsker.

Vores underbevidsthed bliver nemlig først og fremmest programmeret i vores første seks leveår. Fra vi er nul, til vi er seks år, downloader vi stort set direkte al den information, vi får, uden at sætte spørgsmålstegn ved den.

Programmeret til at tvivle

Programmøren er vores forældre. I deres bedste mening (og med deres underbevidsthed programmeret af deres egne forældre) har mange forældre givet deres børn en “rygsæk” med på vejen, som desværre ikke indeholder troen på, at man kan opnå lige det, man gerne vil.

Rigtigt mange mennesker elsker ifølge Bruce Lipton ikke sig selv 100 pct. De tror ikke på sig selv 100 pct. De tror ikke på, at de kan opnå alt det, som de gerne vil. De føler sig ikke 100 pct. accepteret med alle deres følelser.

Så når vores underbevidsthed efter de første seks leveår er blevet programmeret med filer a la : “Stop nu med at græde, det er jo ikke noget at græde over”. Eller: “Hvis ikke du tager dig sammen nu, så gider jeg ikke være sammen med dig”. Så har vi downloadet på underbevidsthedens harddisk, at vi ikke er 100 pct. okay. Og at vi nok ikke fortjener at få det bedste ud af livet.

Det husker underbevidstheden så resten af livet. Og derfor sender den beskeder til cellerne, som ikke modsvarer de ønsker, vi rent faktisk har for livet. På den måde bliver det svært at tiltrække de resultater, vi gerne vil.

Positive resultater kræver nærvær

For når vi så bliver ældre og gerne vil tiltrække alle de gode ting i livet, så går det hen og bliver rigtig svært. Vi gør alt, hvad vi kan for at tænke positive tanker, men så snart vi ikke er 100 pct. nærværende, så slår underbevidstheden til, og vi sender nogle helt andre signaler af sted. Signaler, som ikke ligefrem tiltrækker vores drømme.

Men hvad gør vi så? Er alt håb nu ude? Er det helt umuligt at holde fast i nærværet og oplevelsen af at være nyforelsket?

Nej, siger Bruce Lipton. Det er faktisk fuldt ud muligt.

Opskriften er som følger: Vi skal være tilstede i nuet. Øv dig i at lægge mærke til alle de positive ting, der sker omkring dig. Nyd øjeblikket. Vær mindfull. Og så kan vi overveje, om det kunne være en idé at arbejde med vores underbevidsthed. For det er nemlig muligt.

Vaner kan tage lang tid at ændre. Især når de ligger gemt nederst i hjernen, og vi måske ikke engang helt selv lægger mærke til dem. Men hvis vi holder fast og fortsætter med at tænke positivt, så vil ændringerne ske ligeså stille hen ad vejen.

Smutvej til din honeymoon

Der findes dog også en genvej til at ændre på de mønstre og overbevisninger, som ikke ligefrem tjener os godt. Det handler om at sætte hjernen i de rette frekvenser og svingninger, for at få adgang til at omprogrammere de overbevisninger, der ligger gemt der.

Det kan f.eks. gøres med hypnose, meditation og andre typer af terapi. Hypnose kan f.eks. praktiseres som selv-hypnose, hvor man lytter til lydfiler, mens man falder i søvn. Her kommer hjernen nemlig automatisk ned i de rette svingninger, hvor der er adgang til underbevidstheden.

På den måde kan vi downloade nye mønstre og overbevisninger, som er langt bedre i tråd med de drømme og ønsker, vi har.

Er der magi i luften? Og vil du gerne holde fast i den?

Så øv dig i at være bevidst og nærværende. Praktiser gerne mindfullnes og send masser af gode tanker og ønsker til dine celler. Prøv også at overveje, om din underbevidsthed mon ind imellem spænder ben for dine ønsker og drømme? Om du måske med fordel kunne hjælpe den lidt på vej med en ny programmering…

Forrige artikelSoja-smøreost med krydderurter

Næste artikelMotion kender ingen alder!