Til 1 person
Rør chiafrø sammen med kakao- og vaniljepulver, tilsæt havremælk og rør det hele godt sammen. Lad blandingen hvile ca. 5 minutter og rør i det igen. Sæt chiablandingen på køl natten over.
Rist boghvedekernerne ved middelvarme til de begynder at tage lidt farve og knitre. Tag dem af varmen og opbevar dem i en tætsluttende beholder, når de er kølet af.
Rist hasselnødder ved lav varme på panden til skallen begynder at revne og kan gnides af. Lad hasselnødderne køle af og gnid skallerne af i et rent viskestykke. Opbevares i en tætsluttende beholder.
Lav en større portion af ristede hasselnødder og boghvede, så du har til flere dage.
Om morgenen røres igen i chiagrøden og hørfrøene kværnes til mel i en kaffemølle. Rør kværnede hørfrø og hasselnøddesmør i grøden og top med ristede hasselnødder og boghvede samt banan og evt. granatæblekerner eller friske bær.
*Hasselnøddesmør er lavet udelukkende på ristede hasselnødder og smager skønt af nougat. Det skal ikke forveksles med sødt smørepålæg a la Nutella.