Opskrifter

Snackgrød: Nougat-chiagrød

Foto: Trine Vesteraa
23. marts 2018

Når man lige har lyst til lidt sødt, men det gerne må være nærende og mættende – så kan denne snackgrød være god at have på lager.

Til 1 person

Du skal bruge:

  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 spsk. kakaopulver uden sukker
  • knap 1/4 tsk. vaniljepulver
  • 1½ dl. havremælk
  • 1 tsk. hasselnøddesmør* f.eks. fra mærket Monki, som fås i helsekostbutikker
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 spsk. ristede hasselnødder
  • 2 spsk. ristet hel boghvede
  • ½ banan
  • evt. granatæblekerner eller friske bær

 

Sådan gør du:

Rør chiafrø sammen med kakao- og vaniljepulver, tilsæt havremælk og rør det hele godt sammen. Lad blandingen hvile ca. 5 minutter og rør i det igen. Sæt chiablandingen på køl natten over.

Rist boghvedekernerne ved middelvarme til de begynder at tage lidt farve og knitre. Tag dem af varmen og opbevar dem i en tætsluttende beholder, når de er kølet af.

Rist hasselnødder ved lav varme på panden til skallen begynder at revne og kan gnides af. Lad hasselnødderne køle af og gnid skallerne af i et rent viskestykke. Opbevares i en tætsluttende beholder.

Lav en større portion af ristede hasselnødder og boghvede, så du har til flere dage.

Om morgenen røres igen i chiagrøden og hørfrøene kværnes til mel i en kaffemølle. Rør kværnede hørfrø og hasselnøddesmør i grøden og top med ristede hasselnødder og boghvede samt banan og evt. granatæblekerner eller friske bær.

*Hasselnøddesmør er lavet udelukkende på ristede hasselnødder og smager skønt af nougat. Det skal ikke forveksles med sødt smørepålæg a la Nutella.

Forrige artikelRynker og alderstegn: Kan man spise sig yngre?

Næste artikelKroppen elsker rytmer!

Trine Vesteraa

Ernæringsterapeut
Skribent på Naturli siden 2012.