Sommeren er en dejlig tid, men den kan også byde på myggestik, solskoldninger og kløende eksem. Vi har fundet 10 naturlige tips, der virker.
Sommeren er skøn. Det er nu, vi skal suge livskraft til os, så vi er tanket godt op til årets mørkere måneder. Men sommeren byder også på en del irritationsmomenter. Nogle af dem kan ligefrem ødelægge oplevelsen af blå himmel, lyse nætter og varme, som de fleste ellers har sukket efter siden oktober sidste år.
Hvis du har en slem pollenallergi, har du nok prøvet at sukke efter et godt regnskyl. Der kan også være andre irritationsmomenter, der får dig til at længes efter en frostklar vinterdag uden insekter, soleksem og slige sager. Vi har fundet ti irritationsmomenter – og nogle naturlige bud på at mindske problemet:
1: Pollenallergi
Sæt to fyrrenåle i et glas koldt vand i en time. Drik vandet langsomt. Rådet virker både forebyggende og lindrende, når du har symptomer på pollenallergi.
Det er også en god idé at tage en teskefuld lokalt produceret honning henover vinteren. Det skal produceres i det område, hvor du bor, da det indeholder små mængder af pollen, der findes i dit nabolag.
2: Eksem
Kog enebærkviste i vand og hæld afkoget i badevandet. Dette har en helbredende effekt på eksem.
Kog en stor håndfuld plantainblade og lad dem afkøle. Dyp dine hænder i dette afkog flere gange om dagen i en uge.
3: Solskoldning
Kog havregryn og vand til en grød, afkøl og påfør som omslag på den brændte hud. Dette tilføjer gavnlige næringsstoffer og lindrer smerter.
Kog vand med bagepulver. Køl den ned og brug den som indpakning på solskoldet hud.
Flødeskum er også godt på træt, solbrun hud.
LÆS OGSÅ: Træk det sundeste ud af solens stråler
4: Myg
Kom et par dråber citronellaolie i en sprayflaske med vand og spray på dig selv og dit tøj. Du kan også blande et par dråber af den æteriske olie i madolie og smøre på huden. Virker også mod spyfluer.
5: Hvepse
Sæt dig ved siden af en tomatplante, hvepsen kan ikke lide den lugt. Gnid skindet med friskplukkede blade fra tomatplanten, så holder hvepsen sig væk.
LÆS OGSÅ: Hvad skal vi med hvepse? – en hel del!
6: Sure sko
Læg kattegrus i ildelugtende sko og lad det stå natten over. Hæld gruset ud og lugten er væk. Du kan også lægge teposer eller lavendelkviste i dine sko natten over.
7: Hudafskrabninger
Når såret er renset, del et frisk æg i to og pil æggehinden af. Placer den på såret med den våde side på såret. Lad det lufttørre. Æggehinden vil nu fungere som en surrogathud. Det skal ikke fjernes. Læg gerne et plaster over for beskyttelse.
8: Skæl og kløende hovedbund
Massér en æggeblomme godt ind i hovedbunden, når håret er tørt. Massér lidt på kryds og tværs, så du når overalt. Vask af med lunkent vand efter 15 minutter. Hvis vandet er for varmt, er det svært at fjerne ægget.
Brug ren grøn sæbe i stedet for shampoo.
Smør hovedbunden med en god fugtighedscreme. Lad virke i et par timer før du vasker dit hår.
LÆS OGSÅ: Svært kløende hovedbund
9: Brændt af en brændenælde
Påfør mælk på huden.
Agurk, løg, mælkebøttejuice, tomat og saft fra brændenældens stilk hjælper også.
10: Hovedpine
Drik rigeligt med vand. Tag tre dybe indåndinger over en åben krukke med gevirsalt.
Tyg på et lille stykke ingefærrod og synk det.
Kilde: Hälsatidningen.se
Forrige artikelNyt, dansk kompositmateriale kan løse problem med plastik
Næste artikelEquazen: En hjælp til skolestarten