Her finder du fem lækre og sunde opskrifter på gode stænger.
Man laver frugtstængerne ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor og køre dem til en cremet masse. Kom massen op i en skål. Form derefter massen til stænger, og vend dem i drysset.
Lad dem hvile i køleskabet i 30 minutter, før de serveres.
Ønsker man knas, hakker man 25 gram nødder groft og ælter i massen.
6-8 stk.
100 g dadler uden sten
50 g paranødder
50 g mandler
75 g kokosmel
1 tsk. FiberHUSK
2 spsk. jomfrukokosolie
½ tsk. vaniljepulver
25 g grofthakkede nødder
Sesamfrø
6-8 stk.
100 g dadler uden sten
50 g tørristede hasselnødder
50 g mandler
2 spsk. ren kakao-pulver
1 tsk. FiberHUSK
2 spsk. jomfrukokosolie
½ tsk. vaniljepulver
25 g grofthakkede nødder
Sorte sesamfrø
Tørrist hasselnødderne på en pande ved lav varme, eller rist dem gyldne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
6-8 stk.
75 g dadler uden sten
40 gram abrikoser
75 g mandler
50 g kokosmel
1 tsk. FiberHUSK
25 gram havregryn
2 spsk. jomfrukokosolie
1 tsk. vaniljepulver
25 g grofthakkede nødder
Puffet quinoa
6-8 stk.
100 g dadler uden sten
100 g mandler
75 g kokosmel
2 spsk. ren kakao-pulver
1 tsk. FiberHUSK
2 spsk. jomfrukokosolie
1 tsk. vaniljepulver
25 g grofthakkede nødder
Puffet amaranth
6-8 stk.
100 g dadler uden sten
50 g mandler
50 g havregryn
72 spsk. ren kakao-pulver
1 tsk. FiberHUSK
2 spsk. jomfrukokosolie
½ tsk. vaniljepulver
25 g grofthakkede nødder
Finvalsede havregryn
TIP
Hvis energistængerne føles for bløde, kan man tilsætte mere tørstof i form af finhakket mandel- eller kokosmel. Men da energistængerne indeholder kokosolie, kan de også stilles i køleskabet, hvorved fedtstoffet stivner.
Fra Pia Krøyers “Sundt sødt”.