Ærtepandekager er en fin måde at få grøntsager ind i morgenmaden eller brunchen. Prøv denne opskrift fra bogen “Nemt Glutenfrit”.
2 personer
Pandekagedej
200 g bælgede ærter
2 tsk. majsmel
1 æg
salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 spsk. Smør
Pocherede æg
1 spsk. eddike
1 tsk. salt
2 æg
2 skiver bacon
Kog ærter i saltet vand i 2 min. Hæld vandet fra, kom ærterne i en foodprocessor, og blend med majsmel, æg, salt og peber, til det bliver en flydende dej. Steg små pandekager på en slip-let pande i en blanding af olie og smør i ca. 2-3 min. på hver side.
Steg bacon på en pande eller i ovnen, og hæld fedtet fra. Læg skiverne til afdrypning på fedtsugende papir.
Bring en gryde vand i kog, tilsæt 1 spsk. eddike og 1 tsk. salt, og lav en hvirvel i vandet midt i gryden med et piskeris. Pochér æggene et ad gangen i vandet i ca. 3 min. Anret de pocherede æg på pandekagerne, og pynt med bacon.
Forrige artikelForsøgsordning med medicinsk cannabis: Vi er halvvejs, men hvad har vi lært?
Næste artikelKræftsygeplejerske vejleder patienter i alternativ medicin