Disse baconmuffins smager fantastisk både til morgenmad og i madpakken. De er også rigtig gode til udflugter. Du kan variere indholdet med forskellige grøntsager, for eksempel ærter, hakket spinat eller revne søde kartofler. Du kan også tilsætte tofu, kylling eller laks i stedet for bacon.
Til 9 stk.
2 æg
2 dl mælk eller plantedrik
150 g revet eller finthakket squash
2 spsk. koldpresset olivenolie, kokosolie eller smeltet smør
1 spsk. bageHUSK (psylliumskaller)
4 skiver bacon i tynde strimler
4 dl mel, f.eks. havremel, fuldkornsrismel eller fuldkornshvedemel
2 tsk. bagepulver
75 g revet ost
Pisk æg, mælk, squash, fedtstof og bageHUSK sammen. Lad det hvile i 10 minutter.
Tilsæt bacon, mel og bagepulver. Rør det hele godt sammen.
Fordel dejen i svanemærkede muffinforme.
Bag dine baconmuffins i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Drys dem med et godt lag revet ost, eventuelt parmesan, og bag dem i yderligere 10 minutter.
Fra bogen “Slut med snot” af Anette Straadt.
Forrige artikelBedre diagnosticering og behandling af autisme i fremtiden
Næste artikelDet ringer ind til for ringe seksualundervisning