De danske gourmetprodukter er blevet meget bedre de senere år. Det var der bred enighed om blandt dommerne til Mejeribrugets Gourmetpris 2006, da de udvalgte en smør, ost og mælk for deres særlige gastronomiske kvaliteter. Mælken var biodynamisk, og smøret økologisk.
Tre vindere blev valgt ud fra de 41 mejeriprodukter, der har konkurreret om Mejeribrugets Gourmetpris 2006. Syv kritiske dommere stillede tunger og næser til rådighed og valgte vinderne, som blev afsløret 9. oktober på Culinary Institute i Aalborg.
Vinderne var: Osten Vellev Unika fra Vellev Mejeri (Arla Foods), Biodynamisk Gårdmælk (Naturmælk) og Økologisk Gammeldags Kærnet Smør med Læsø Sydesalt fra Slagelse Mejeri (Arla Foods).
Mejeribruges Gourmetpris bliver i år uddelt for fjerde gang. Dommerpanelet består af kokke og madskribenter, som vurderer produkterne på deres kvaliteter i gastronomisk sammenhæng. Forbrugerne vil fremover kunne kende vinderne på et mærke med Gourmetprisens logo.
Kilde: www.okologi.dk