Opskrifter

Blåbærkage

15. februar 2011

En sund dessert, der også kan spises til morgenmad – men skal tilberedes i god tid.

4 kager

• 4 dl blåbær, frosne

• 8 tørrede abrikoser, iblødsat i ca. 30 minutter

• ½ banan

Blend ingredienserne til en glat masse, og hæld massen ud på voksbehandlet bagepapir. Smør massen tyndt ud, og tør i tørreovn (ca. 20 timer) eller ved laveste temperatur i almindelig ovn (18 timer – luk af og til den fugt ud, der dannes). Når bunden er tør og blød, stikkes runde kager ud med et omvendt glas, eller skær dem ud med en kniv. Kom en skefuld hindbærmousse mellem de runde blåbærkager, og server som dessert med en kugle god is. Eller spis den som morgenmad! Bliver der blåbærkager til overs, klipper jeg dem i stykker og spiser som slik.

Hindbærmousse

• 2 dl hindbær, friske eller frosne

• 1 avocado, udstenet

• ½ vaniljestang

• 2 spsk. honning (My Sweet Honey)

Moussen blender jeg helt enkelt af hindbær, avocado, vaniljestang (jeg smider et helt stykke i) og honning.

Om retten

Det bedste ved at bruge sunde ingredienser er, at man kan spise de søde sager, når man vil; til morgenmad, frokost eller dessert og ikke kun om lørdagen.

 

Fra bogen “Salig blanding” af Renée Voltaire.

Forrige artikelStyr din ånde

Næste artikelStimulanser – de gode og de dårlige