Nyheder

Boghvedegrød

8. januar 2017

Boghvede er basen i denne delikate, glutenfrie og næringsrige grød, der kan suppleres med frugt og bær.

Boghvede er en sund og glutenfri afgrøde, der med sin let nøddeagtige og sprøde smag er særdeles velegnet til glutenfri bagning.

Boghvedefrø og -flager egner sig også godt i en god grød og er optimalt som bindemiddel i bagværk.

 

Til 2 personer

Du skal bruge:

  • 50 g amarant (skyllet og udblødt i vand natten over eller i 8 timer)
  • 75 g boghvedeflager
  • 1¼ dl kokosmælk fra dåse (½ dåse)
  • 1 dl æblesaft
  • 1-2 dl vand til justering af konsistensen
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knsp. uraffineret flagesalt
  • Topping af bær, frugter eller tørrede frugter, afhængigt af sæson, eller hvad du kan lide.

 

Sådan gør du:

Opvarm den udblødte amarant med boghvedeflager, æblesaft og kokosmælk i en gryde. Rør jævnligt og lad den simre cirka 15 minutter under låg. Smag til med salt, juster konsistensen med vand og server med din yndlingstopping.

Find flere opskrifter fra Anette Harbech Olesen på www.madforlivet.com

 

Forrige artikelKål er mere end tilbehør

Næste artikelAmmemælk: Når baby skal have den bedste mad!