Til 4 personer
1 pakke sort bønnepasta
6 store, modne tomater
1 dåse flåede tomater
2 rødløg
2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 chili
4 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpuré
frisk samt tørret basilikum
frisk oregano
smages til med friskkværnet peber og uraffineret salt
Lidt revet parmesanost (kan udelades)
En god pesto
Svits de hakkede løg, chili og hvidløg i olivenolien. Tilsæt de friske, finthakkede tomater, tomatpuré samt de flåede tomater. Tilsæt basilikum og oregano, salt og peber og lad tomatsaucen snurre i en halv times tid. Smag den til med friskhakkede krydderurter. Du kan vælge at blende tomatsaucen, hvis du gerne vil have en jævn sauce, eller du kan anvende den, som den er, med de grove tomatstykker og blot jævne den med lidt Maizena.
Kog bønnepastaen i en stor gryde med rigeligt vand og server den friskkogte bønnepasta med tomatsaucen, eventuelt med lidt pesto, lidt friskrevet parmesanost og en lækker salat til.
Bønnepasta er i modsætning til almindelig hvedepasta rig på proteiner. Den smager godt, og det er efter min mening en genial og sund måde at servere pasta på.
Fra ‘Kolesterol Kogebogen – Spis dig til blodsukker og kolesterol i balance’ af Anette Harbech Olesen.
Du kan finde flere opskrifter fra Anette på madforlivet.com