Opskrifter

Farsmix-vafler

24. januar 2013

Brug dem som snack, til madpakken eller sammen med salat til aftensmaden.

6-7 stk.

Du skal bruge:

2 dl. grov basis farsmix fra Natur Drogeriet

4 dl. kogende vand

2 tsk. loppefrøskaller

1 lille løg

salt, 
peber

½ tsk. røget paprika

1 æg

100 g kogte mosede kartofler

kokosolie til stegning

Sådan gør du:

Hæld vandet over farsmixen og lad det koge 20-30 minutter, til vandet er godt kogt ind. Kom loppefrøskallerne i farsmixen, så det kan suge lidt væde til sig.

Riv imens løget fint og mos kartoflerne. Kom løg, kartofler, æg, salt, peber og røget paprika i farsmixen og rør det hele godt sammen.

Varm vaffeljernet op og smør det med rigeligt kokosolie. Kom ca. 1½ spsk. dej i vaffeljernet og fordel det lidt ud med en ske. Bag vaflerne til de er gyldne og slipper jernet. Kom kokosolie på mellem hver vaffel. Vaflerne er mere bløde i det end almindelige vafler.

Kan serveres til en god salat eller bruges som en slags brød og smøres med f.eks. tahin, sandwich-spread, mayonnaise mm. og toppes med lækre grøntsager. De er også gode til madpakken.

 

Flere tips og svar fra Trine
Trine Vesteraa er kostvejleder og har lavet opskrifterne på de næste sider. Trine er en af vores nye brevkasseskribenter på Naturli, hvilket betyder, at du fremover kan spørge hende om alt muligt vedrørende kost på naturli.dk/sporgtrine.

 

Forrige artikelArsenik i babymad

Næste artikelRodfrugter: Op ad den kolde muld