Nyheder

Fedtholdig mad øger risiko for brystkræft

22. marts 2007

En stor undersøgelse af midaldrende kvinder har vist en sammenhæng mellem fedtholdig kost og udvikling af brystkræft.

Undersøgelsen, som er at læse i den seneste udgave af det amerikanske lægevidenskabelige tidsskrift Journal of the National Cancer Institute, konkluderer blandt andet, at risikoen for at udvikle brystkræft stiger i takt med fedtindholdet i kosten, skriver nyhedsbureauet Reuters. Således fandt forskerne bag undersøgelsen frem til, at kvinder med et stort indtag af fedtholdig mad, har 32 pct. større risiko for at udvikle brystkræft. De nye resultater er fremkommet ved at gennemgå data fra en særdeles omfattende undersøgelse af 189.000 kvinder i midten af 1990'erne. Den øgede risiko for at udvikle brystkræft ses ifølge undersøgelsen ved alle fedt-typer. Der var altså ingen forskel at spore på sammensætningen af mættede, umættede og flerumættede fedtsyrer. Kilde: Jyllands-Posten

Forrige artikelHvert 3. spædbarn er ikke trygt ved forældrene

Næste artikelNy viden om skizofreni