Nyheder

Fiskepålæg er også sundt

16. maj 2007

Forbrugerstyrelsen og Fødevarestyrelsen har testet 25 slags fiskepålæg og halvdelen af produkterne får Spis Mest Mærket – kun to ud af 25 testede produkter får Spis Mindst Mærket.

Fisk er sundt – også de fleste typer fiskepålæg. Testen, der blandt andet omfatter fisk i sauce, marinerede sild, torskerogn og postejer viser, at der er mange ernæringsrigtige slags fiskepålæg i forretningerne.

Produkterne er bedømt efter Spismærkeordningen, der omfatter tre mærker, Spis Mest, Spis Mindre og Spis Mindst. Spismærket giver forbrugerne et hurtigt overblik over, hvilke produkter de bør vælge ud fra et ernæringssynspunkt. Produkter med Spis Mest Mærket kan man roligt spise til hverdag. Produkter med Spis Mindst Mærket bør forbeholdes særlige lejligheder, mens Spis Mindre produkter ligger et sted imellem.

Konklusionerne i testen af fiskeprodukter er:

  • Halvdelen af de testede produkter får Spis Mest Mærket
  • 40 pct. får Spis Mindre Mærket
  • Kun 2 af 25 produkter får Spis Mindst Mærket
  • Alle krydder- og marinerede sild, rejer og luksustorskerogn får Spis Mest Mærket
  • Fiskepålæg i sauce som fx tomat og karry får Spis Mindre Mærket.

Hvis producenterne benytter sig af det nye ernæringsmærke, Spismærket, vil halvdelen af produkterne få det eftertragtede Spis Mest Mærke.

Det officielle kostråd om fisk er, at man skal spise fisk to gange om ugen ved det varme måltid. Man kan også vælge at nøjes med en gang om ugen, hvis man til gengæld spiser fiskepålæg hver dag.

Kilde: Forbrugerstyrelsen

Forrige artikelDiabetes giver dårligere sædkvalitet

Næste artikelStamcellekur mod diabetes