Fiskesuppe med kokosmælk som mælkeerstatning til 4 personer
2 spsk. olivenolie
1 løg i tynde ringe
1 spsk. karry
2 cm ingefær (kan udelades)
3 fed hvidløg i små stykker
2 fintsnittede porrer
4 gulerødder i små tern
1 liter bouillon (1 liter vand og 2 bouillonterninger)
1 dåse kokosmælk
4-500 g laks, frossen eller fersk
Salt og peber
Saften af 1 citron
Fuldkornsris til 4 personer
Kog risene.
Steg løget gyldent i olivenolie og tilsæt karry. Skær gulerødder i små tern, finsnit porrerne, hak ingefær meget fint og kom det hele i. Tilsæt vand og bouillon og lad suppen småsimre i ca. 15 min.
Skær fisken i mundrette bidder, kom den og de pressede hvidløg og kokosmælken i suppen, lad simre i ca. 4 min. Tilsæt citronsaft, smag til med salt og peber og sluk.
Kom lidt ris i en skål, hæld suppen over, top evt. med lidt porrer i strimler og servér.
Fra Signe Lykke Skonnords “Mad uden mælk”.
Erstat laks med en anden fisk.
Erstat ris med fuldkornspasta.
Erstat gulerødder med andre rodfrugter.