Nyheder

Fuldkorn – hver dag

7. januar 2009

En ny undersøgelse slår fast, at danskerne skal spise fuldkorn hver dag – mindst 75 gram om dagen.

75 gram fuldkorn om dagen. Hvad vil det sige? Rugbrød og havregryn er rigtig gode kilder til fuldkorn. Spis for eksempel havregryn til morgenmad og et par skiver rugbrød i løbet af dagen. Så er du godt på vej. Men fuldkorn findes også i mange andre ting, og lysere brød, ris, pasta, mysli og andre morgenmadsprodukter kan være gode kilder til fuldkorn. Vælg rugbrød, havregryn eller andre morgenmadsprodukter med højt fuldkornsindhold til morgenmad. Vælg rugbrød eller andet fuldkornsbrød til frokost og mellemmåltider. Og varier aftensmadens kartofler med fuldkornsris og fuldkornspasta – i stedet for de lysere varianter. Masser af kostfibre For at kunne kaldes et fuldkornsprodukt bør mel og gryn bestå af 100% fuldkorn, mens der bør være mindst 35 pct. fuldkorn i brød og mindst 55 pct. i morgenmadsprodukter, knækbrød og pasta. Og der er flere gode grunde til at spise fuldkorn og fuldkornsprodukter.
Fuldkorn har et højt indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler, og det er overvejende sandsynligt, at det er kombinationen af indholdsstoffer, der har betydning for sygdomsrisici.
Gode kilder til fuldkorn:
– Rugbrød
– Brød bagt af fuldkornsmel
– Havregryn
– Fuldkorns pasta
– Brune ris
Voksne bør spise mindst 250-300 g brød og andre kornprodukter om dagen.

Forrige artikelNytårsforsæt med kostrådene

Næste artikelHver syvende er afhængig af cola