Opskrifter

Gratinerede rødspættefileter med spinat og ost

3. september 2011

Mad drysset med ost, som derefter kommer en tur i ovnen, er børnevenligt i bedste pizzastil. Ingen kan forklare, hvorfor ostehadere næsten altid elsker varm ost. Men alle opskrifter med gratineret ost er ofte et hit hos børnene.

Du skal bruge:

 

  • 150 g frisk spinat
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g champignoner
  • 500 g rødspættefileter
  • salt og peber
  • 6-8 cherrytomater
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 tsk dijonsennep
  • 50 g revet ost

Tilbehør

  • kogte kartofler og en god salat

Sådan gør du:

Pluk og skyl spinaten grundigt i koldt vand, og pil og skær løget i små tern. Rens og skær champignonerne i kvarter.

Steg løgternene i olivenolie i en gryde i nogle minutter, til de er møre. Tilsæt champignonerne, og rist fortsat, til de er gyldne. Tag løg og svampe op af gryden. Kom spinat i gryden, og rist den i 2 minutter. Hæld spinaten i en sigte, så lidt af vandet drypper af. Bland spinaten sammen med løg og champignon.

Krydr rødspættefileterne med salt og peber. Læg grøntsagerne på den ene halvdel af fileterne, og fold den anden halvdel ind over. Læg rødspættefileterne i et ovnfast fad med lukningen nedad. Skær tomaterne i både, og fordel dem omkring fisken.

Rør piskefløden med dijonsennep og revet ost, og hæld det over fileterne. Bag rødspættefileterne i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, til overfladen er gratineret, og fisken færdigtilberedt.

Server kogte kartofler og en god salat til.

Forrige artikelKarrysuppe med stegt kylling og kokus

Næste artikelVelvære: Flyt kroppen ud af smerten