Opskrifter

Gulerodskage

Foto: Fra bogen ‘DET SØDE – sundhed & nydelse’
24. marts 2016

Svampet gulerodskage uden gluten, men med sunde mandler – og selvfølgelig gulerødder.

Du skal bruge:

200 g mandler

½ tsk bagepulver

½ tsk natron

1 tsk stødt kanel

¼ tsk stødt nellike

170 g gulerod

50 g valnødder

2 store æg

50 g kokosolie

100 g ahornsirup

salt

½ tsk citronsaft

Sådan gør du:

Beklæd en kageform ca. 15 x 25 cm med bagepapir.

Mal mandlerne til mel i en elektrisk kværn. Bland med bagepulver, natron og krydderier. Riv gulerod fint og hak valnødder.

Del æg og kom æggehvider i en skål, blommer i en anden.

Pisk med elpisker blommerne grundigt med kokosolie. Pisk ahornsirup i.

Bland gulerod og valnødder i og en knivspids salt og citronsaft.

Vend mandelblandingen i.

Vask piskeris og tør dem grundigt, pisk æggehviderne helt stive.

Vend dem forsigtigt i dejen.

Kom dejen i formen og bag 50-60 minutter i en 170 grader varm ovn.

Lad din gulerodskage køle helt af i formen.

Spis kagen, som den er eller pynt med din foretrukne frosting – på billedet er der brugt gul-cashew frosting fra bogen.

Fra bogen ‘DET SØDE – sundhed & nydelse’ af Lisbeth Tordendahl

Forrige artikelKreativ påske med ungerne

Næste artikelGranolaknas med frugt