Et af de helt store plusser er deres positive effekt på knogler og bevægeapparat med en bred vifte af knoglevenlige mineraler som organisk calcium og magnesium samt C- og K-vitamin, der spiller en vigtig rolle for opbygning og vedligeholdelse af knoglerne.
Flere nyere studier bekræfter, at der er en tæt sammenhæng mellem miljøet i vores tarme og vores knoglestyrke. Det kaldes gut-bone axis. Udover at vise, hvordan bestemte bakteriestammer kan øge knoglestyrken, viser studierne også, hvordan ubalancer i tarmene kan sætte fart på nedbrydningen af knoglerne.
Der er altså god grund til at fodre de rigtige bakterier i dine tarme, og her er juicer og smoothies en fantastisk genvej til, at du kan blive knoglestærk.
Læs også: Din guide til sunde knogler
Smoothies med gode mængder grøntsager må være den ultimative genvej til flere planter. Ikke alene maksimerer du indtaget af knoglestyrkende bygematerialer, du øger også optageligheden. Blenderen bryder delvist planternes cellevægge og frigør næringsstofferne.
Du skal altså ikke selv bruge så meget krudt på at findele og nedbryde maden i dine tarme. Af samme grund er smoothies geniale til folk med nedsat appetit, folk der er syge eller har et overbelastet eller forstoppet fordøjelsessystem.
Hvem gider at drikke promiller, når man kan blive høj af ukrudt?
Som tidligere bartender på Crazy Daisy finder jeg det særlig sjovt at mikse grønne cocktails. Er du vild med den originale Piña Colada og ingredienser som kokosmælk, ananas og mynte, vil du med sikkerhed elske denne nye og noget sundere version. Den smager – som den velkendte kusine – ubeskriveligt frisk og lækker.
1 håndfuld brændenælder
1 håndfuld frisk eller frosset spinat
15-20 mynteblade
1 banan
1 skive ananas (ca. 200 g)
2 dl kokosmælk
1 håndfuld isterninger
Kom alle ingredienser i kanden og blend i ca. 1 minut. Har du ikke mulighed for at skaffe brændenælder, kan du erstatte med grønkål.
Brændenælder har et gigantisk højt indehold af calcium. Hele 490 mg pr 100 g.
Juice-eksperten Mads Bo er ny skribent hos Naturli. I de kommende numre deler han sin viden om forvandle planterns vigtige næringsstoffer til lækre smoothies og mikset juice.