Kirsten Skaarups bog har mere end 100 forskellige stykker smørrebrød. Fristende og farverige anretninger, der sandt at sige er smukkere end de traditionelle stykker, som de giver en ny fortolkning på
Smørrebrød er en særlig del af den danske folkesjæl, og derfor ville det være ærgerligt, hvis det skulle blive sværere at samle familien til de hyggelige frokostborde, fordi flere og flere af os vælger at satse på det plantebaserede køkken.
På Kirsten Skaarups blog ligger op mod et par tusind opskrifter på plantebaseret mad, også smørrebrød: www.kirstenskaarup.dk
Prøv denne lækre hummerfri salat til 4-6 personer
DET SKAL DU BRUGE:
SÅDAN GØR DU:
Riv palmehjerterne i strimler, eller skær dem i små stykker. Skær bladsellerien i tynde skiver. Skær æblet i bittesmå terninger. Smag mayoen godt til med tomatpuré, sennep, citronsaft, salt og peber. Rør de tre slags krydderurter i mayoen, og vend fyldet i.
Læg salaten på blade af hjertesalat på fire-seks skiver rugbrød. Pynt smørrebrødet med ringe af rødløg, flere krydderurter og caviart.
DET SKAL DU BRUGE:
SÅDAN GØR DU:
Sørg for, at både sojamælk og olie har stuetemperatur. Hæld sojamælk og citronsaft i en høj, smal blenderskål, og blend 20-30 sekunder. Tilsæt olien i en tynd stråle – lidt ad gangen. Blend, indtil mayoen tykner. Tilsæt saltet, og bliv ved med at blende, indtil mayoen har en passende tykkelse. Smag til med salt og evt. citronsaft. Du kan tilsætte ekstra smag med presset hvidløg, sennep, karry eller trøffelolie.
Hæld mayoen i et lufttæt glas, og opbevar den i køleskabet. Den kan holde sig mindst en uge.
Prøv også smørrebrødene: Løvemad med avocado eller karrysild