Opskrifter

Jaws-boller

25. september 2009

Boller op, boller ned

Masser af smag og struttende sunde korn

En portion giver 12-14 boller

25 g gær

3½ dl vand

3 spsk. jomfru olivenolie

½ tsk. Lima havsalt

1½ tsk rørsukker

300 g øko hvedemel

200 g jaws-mel eller gryn.

Til pensling: Vand eller sammenpisket æg

Gæren udrøres i lunkent vand. Bland olivenolie, salt og rørsukker i. Kom Jaws-mel i og så meget hvedemel dejen kan tage. Dejen hæver et lunt sted 45 minutter. Formes til boller og efterhæver i et kvarter. Bages ved 200 grader ca. 15 minutter. Ønskes længere hævetid, nedsættes gærmængden til det halve.

Prøvebagt af Dansk Øko-Køkken Opskrift.

Forrige artikelJaws-brød

Næste artikel4 sunde smoothies