Opskrifter

Jaws-brød

25. september 2009

Saftigt brød med masser af overraskelser

– med hele spektret af kornsorter

5 dl vand

50 g gær

200 g hytteost, øko

½ tsk lima havsalt

1 spsk honning eller rørsukker

2 spsk. jomfru olivenolie

450 g jaws-grødblanding eller jaws-mel

ca. 600 g øko hvedemel

Gæren røres ud i det lunkne vand.

Hytteost, salt, honning og olie tilsættes.

Jawsblandingen røres i, og der æltes hvedemel i dejen, til konsistensen er passende – lige før dejen slipper fadet. Dejen hæver tildækket til dobbelt størrelse (ca. 30 min) og lægges i smurte forme eller på plade. Efterhæver 10-15 minutter, pensles med vand og bages i 30 minutter ved 220 grader.

Prøvebagt af Dansk Øko-Køkken Opskrift.

Forrige artikelJaws-rugbrød

Næste artikelJaws-boller