Kartoffelbåde
Kartofler*
Salt
Evt. krydderier fx røget paprika, herbes de provence, rosmarin, timian eller paprika
Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Dup bådene tørre med køkkenrulle eller et rent viskestykke og placer dem i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt og evt. krydderier efter smag.
Bag kartoffelbådene ved 175 grader i ca. 40-45 minutter til de bliver gyldne og svulmer op. Vend i dem undervejs.
I denne opskrift bruges ikke olie til at vende kartoffelbådene i, for det er helt unødvendigt, og de smager fantastisk uden.
Spis kartoffelbådene til burger, frikadeller, grøntsagspostejer, eller hvad du kommer på grillen. Du kan bruge peberfrugtdippen her på siderne til at dyppe dem i.
*Man beregner ca. 250 g. kartofler pr. person, men det afhænger af, hvad de serveres sammen med. Lav dog gerne rigeligt, for kartoffelbåde er ofte ret populære. Har du lavet for mange, kan de sagtens gemmes og spises kolde dagen efter.
Fra www.trinevesteraa.dk