Når du vil optimere: Styrkelsen af knogler og bindevæv med C- og K-vitamin, kalk, magnesium, molybdæn, bor, zink og antioxidanter. Lav din egen knogle-mysli!
Sæt boghveden i blød i en times tid. Skyl den herefter grundigt og lad den dryppe af. Kom boghveden i en spirebakke eller et rengjort syltetøjsglas med huller i låget. Skyl boghveden tre gange dagligt og lad overskydende vand dryppe af efter hver skylning. Sørg for at bruge et stort glas eller have god plads i spirebakken, for boghveden kommer til at fylde mere under spiringen.
Lad boghveden spire i 1½ døgn.
Skyl boghveden en sidste gang, lad den dryppe godt af og dup forsigtigt overskydende vand af med et rent viskestykke.
Fordel boghveden på to bageplader beklædt med bagepapir og tør den i ovnen ca. 16 timer ved 40 grader*. Det er meget vigtigt, at boghveden er helt tør, når den blandes med de øvrige ingredienser, ellers dannes der mug.
Hak paranødderne og bland alle ingredienser sammen til din knogle-mysli. Opbevares i en tætsluttende beholder og kan bruges sammen med mælk eller surmælksprodukt og toppes med bær og frugt.
*Den lange tørre tid er valgt for at bevare flest mulige næringsstoffer i boghvedespirerne. Har du ikke tålmodighed til det, kan du riste boghvede ved 150 gader i ca. 1-1,5 timer.
Forrige artikelVed du, at havet lider?
Næste artikelLev for det halve – og få et helstøbt familieliv i balance