Det er nemt at få fyldt op med masser af forskellige grøntsager, der alle kommer til at smage fantastisk i denne misobaserede suppe
TIL 2 PERSONER
Det skal du bruge:
• 10 g frisk ingefærrod
• 2 fed hvidløg
• 100 g gulerod
• 2 håndfulde grønkål
• 1 squash
• ½ rød peberfrugt
• 50 g fuldkornsnudler
• 200 g rå, optøede kæmperejer
• 2 spsk olivenolie
• 6 dl grøntsagsbouillon
• 50 g optøede mukimamebønner
• 1-2 spsk misopasta
På toppen
• 1 stærk chili
• 1 forårsløg
• 2 spsk ristede sesamfrø
Sådan gør du:
Snit ingefær og hvidløg i tynde skiver. Skær gulerod i stave og grønkålen i strimler. Kør squashen gennem en spiralizer (eller skær den i ultratynde stave). Fjern stilk og kerner fra den røde peber og skær den i tynde skiver.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og pil de optøede kæmperejer.
Varm olien op i en gryde. Svits hvidløg og ingefær et lille minut ved lav varme (hvidløgene skal ikke brune). Tilsæt bouillon og kog op på middelhøj varme.
Blanchér én grøntsag ad gangen i suppen i et halvt minuts tid (guleroden måske lidt længere). Tag dem op med en hulske eller en tang, så suppen bliver i gryden.
Hold suppen i kog hele tiden og anret grøntsagerne i dybe tallerkener, efterhånden som de er færdige. Rejerne skal i til sidst og koge med, til de er helt lyserøde og tilberedte, ca. to minutter.
Sluk for blusset og pisk misopastaen i suppen. Hæld suppen over grøntsagerne og nudlerne.
Top med chili, forårsløg i tynde skiver og ristede sesamfrø. Servér straks.