Nyheder

Mørk chokolade mætter mest

10. december 2008

Du får mindre lyst til sødt, salt og fedt, når du har spist mørk chokolade i stedet for den lyse variant.

Ræk ud efter mørk chokolade i stedet for lys. Det er en nem lille huskeregel, hvis du vil mindske trangen til julens søde, salte og fede madtilbud. Nye forskningsresultater på LIFE, Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, viser, at mørk chokolade mætter betydeligt bedre end lys chokolade, så man efterfølgende har mindre lyst til sødt, salt og fedt, skriver foodofLIFE.dk. Det har længe været kendt, at den mørke chokolade er et sundere valg, men forskerne på Institut for Human Ernæring ved LIFE kan altså tilføje, at mørk chokolade også skaber en øget mæthedsfølelse i forhold til lys chokolade. Samme kalorieindhold i mørk og lys For at sammenligne virkningen af mørk og lys chokolade på både appetit og efterfølgende kalorieindtag deltog 16 yngre, raske og normalvægtige mænd, der alle både kunne lide mørk og lys chokolade, i et forsøg. De deltog ved to tidsmæssigt forskellige lejligheder, hvor de den ene gang testede den mørke chokolade og den anden gang den lyse. De havde alle fastet 12 timer forinden og blev tilbudt 100 gram chokolade, som de spiste i løbet af 15 minutter. Kalorie-indholdet i chokoladen var stort set det samme, om den var lys eller mørk. Et par timer efter chokoladen var spist, blev deltagerne tilbudt pizza ad libitum. Mændene blev instrueret i at spise, indtil de følte sig tilpas mætte. Efter måltidet blev den enkeltes kaloriemængde registreret. Kalorieindtaget ved det efterfølgende måltid, som de kunne spise frit af, var 15 procent lavere, når de havde spist den mørke chokolade forinden. Mændene gav desuden udtryk for, at den mørke chokolade gav dem markant mindre lyst til at spise sødt, salt eller fedt.
Kilde: Politiken

Forrige artikelLykken smitter

Næste artikelTag dig i agt for æbleformen