Nyheder

Ny kræftforskning bandlyser rødt kød

28. november 2007

Nye kostråd modtages med stor alvor af danske eksperter.

Rødt kød og kødpålæg bandlyses nu på det kraftigste af nogle af verdens mest toneangivende kræftforskere, som i en ny rapport strammer sine kostråd betydeligt. Det skriver Børsens FødevareSundhed-tillæg i dag. Set gennem danske briller er de nye råd en voldsom stramning, eftersom det danske kødforbrug er tre gange større end de nye anbefalinger. Fremover hedder det maksimum 300 gram rødt kød om ugen som gennemsnit, set i relation til folkesundheden, og maksimum 500 gram her og nu for den enkelte forbruger. Kødpålæg skal undgåsKødpålæg skal derimod helt undgås, hvis cancer skal forebygges bedst muligt. De nye kostråd på kødområdet bliver modtaget med stor alvor hos danske eksperter, der forsker i sammenhængen mellem kost og cancer. »Vi tager de nye anbefalinger meget alvorligt, og vi er ved at designe den tænketank, som vi lige om lidt går ind i for at finde ud af en dansk strategi,« siger projektchef Morten Strunge Meyer, Kræftens Bekæmpelse til Børsens FødevareSundhed-tillæg. Udvikler tarmkræft»Der er absolut ingen tvivl om, at sammenhængen mellem kødforbrug og udviklingen af tarmkræft er ganske betydelig,« siger Morten Strunge Meyer om de nye anbefalinger fra World Cancer Research Fund International (WCRF) og The American Institute for Cancer Research (AICR), der går ud på, at det ugentlige forbrug af rødt kød – (alt kød på nær fisk og fjerkræ, red.) skæres ned til et minimum. »Vi følger forskningen tæt og med stor interessse,« siger måltids- og ernæringschef Grete Andersen, Danske Slagterier. Hun understreger over for avisen, at hver eneste gang forskerne finder frem til nye resultater, så vurderer branchen, hvad den kan gøre. Branchen med Danish Crown og Tican i spidsen omsætter for noget nær 50 mia. kr. om året. Selve oksekødsdelen af branchen omsætter for tæt på 5 mia. kr. i form af indenlandsk produceret samt importeret kød. Kilde: Politiken

Forrige artikelRygestop giver flere børn

Næste artikelUndersøgelse slår fast: Kvinder er bedre til at multitaske