4-6 personer
350 g pastinak
100 g cashewnødder
1 grøntsagsbouillon-terning + 4 dl vand
1 ½ spsk citronsaft + revet skræl af knap ¼ citron
½ spsk tamari eller sojasauce
2 fed hvidløg
1 mellem løg
Frisk chili
Frisk basilikum
Peber
Sæt cashewnødderne i blød ca. 1 time og lad dem herefter dryppe af i en si. Skræl pastinakkerne og skær dem i grove tern. Kom dem i en kasserolle med vand og 1 grøntsagsbouillon-terning og kog dem i 5-7 minutter. Kom herefter løg i grove tern og hvidløgene i kasserollen med pastinakkerne og lad grøntsagerne koge yderligere 5-10 minutter, til grøntsagerne er møre. Hak imens chilien i meget små tern.
Kom cashewnødder, kogte grøntsager, kogevandet fra grøntsagerne, tamari, citronskræl og citronsaft i en blender, og blend til du har en lækker, cremet sauce. Smag til med peber.
Vend kogt fuldkornspasta evt. glutenfri eller pasta lavet af linser, kikærter eller bønner i saucen, og drys med chili, basilikumblade og friskkværnet peber. Server gerne en god salat til.