Opskrifter

Rå bountybarer

6. april 2011

Kokos, karamel og chokolade – disse bountybarer er en bid af det rene paradis.

Ca. 10-12 bountybarer

Du skal bruge:

Bountyfyld

• 2 dl cashewnødder

• 2 dl mandler

• 1 dl kokosmel

• 3 spsk. honning

• 1 spsk. vand

Karamelfyld

• 2 dl tørrede dadler (gerne medjool)

• ¼ dl agavesirup

• 1 spsk. kokosolie

• saft fra en halv citron

• 2 dl vand

Choko-sauce

• 2 dl rå kakaopulver

• 1 dl kokosolie

• ¾ dl agavesirup

• 1¼ dl vand

Sådan gør du:

Karamelfyld:

Læg dadlerne i blød i vandet og citronjuicen i to timer. Kom dem derefter i foodprocessoren sammen med kokosolien og agavesiruppen og blend, mens du tilsætter iblødsætningsvandet med én spiseskefuld ad gangen, indtil du opnår en cremet konsistens. Det kan være nødvendigt at skrabe siderne i foodprocessoren ned et par gange undervejs. Sæt karamelfyldet til side i en skål, mens du laver bountyfyldet.

Bountyfyld:

Mal cashewnødder og mandler til mel i en kaffekværn eller lignende. Kom så nøddemelet i en skål og rør det sammen med honning, kokos og vand, til det bliver en tyk, klistret masse. Form så 10-12 flade bounty-barer af massen, læg dem på et fad og stil dem i fryseren i ca. 15 minutter.

Når dine bountybarer er blevet lidt kolde og hårde, tager du dem ud af fryseren og kommer karamelfyldet ovenpå. Sæt dem tilbage i fryseren, mens du laver choko-saucen, som til sidst pensles på bountybarerne – både ovenpå og på siderne.

Chokosauce:

Kom alle ingredienser i foodprocessoren og blend godt. Det kan være nødvendigt at skrabe siderne i foodprocessoren ned et par gange undervejs.

Obs!
Opbevar bountybarer i fryseren og tag dem ud, lige før de skal spises.

 

Fra bogen “Glød og glæde med Raw Food” af Vibeke Amdisen.

Forrige artikelVitaminer hele livet

Næste artikelDen forunderlige verden af krydderurter