Claus Dalby: Den tid, hvor man blot anvendte rødbeder til syltning, er ovre. Nu har mange denne supersunde rodfrugt på menuen i mange afskygninger. Som både rå og tilberedt. Her har jeg brugt rødbederne til en velsmagende rødbedesuppe, der varmer på en kold dag.
400 g rødbeder
400 g kartofler
100 g rødløg
3 fed hvidløg
100 g æble
8-10 dl urtebouillon
2 spsk rødvinseddike
timian
olie til stegning
salt og peber
evt. mørke basilikumblade og hornviolblomster til pynt
Hak alt og steg løg og hvidløg i lidt olie.
Tilsæt rødbederne og kartoflerne og steg cirka 10 minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt æblet.
Hæld det meste af bouillonen ved og kog, til rødbederne og kartoflerne er møre.
Blend og smag til med rødvinseddike, timian, salt og peber.
Tilsæt mere bouillon, hvis din rødbedesuppe er for tyk.
Hæld suppen i skåle og pynt evt. som vist.
Fra bogen ‘SLANK – Plantemad fra mit grønne køkken’ af Claus Dalby.
Forrige artikel40 år blandt naturens guldkorn
Næste artikelNår smertestillende medicin har for høj en pris