Disse mini-rugbrød med chokolade er velegnede til madpakken, skovturen eller blot som en sund eftermiddagssnack. Brødene er bagt af stenmalede, økologiske kornsorter. Det er mel af allerhøjeste kvalitet og næringsindhold, hvor alle skaldele, fibre og næringsstoffer er bevaret.
10 stk.
1. dag
30 g hele hørfrø
30 g hele solskikkekerner
100 g skårne rugkerner
1 ½ dl tempereret vand
1 dl surdej
2.dag
80 g stenkværnet rugmel fra Solhjulet
100 g hasselnødder
½-1 dl vand
50 g tørrede abrikoser
50 g dadler, tørrede
50 g mørk chokolade 70%
1 spsk honning
1 spsk uraffineret salt
1.dag:
Rør surdejen ud i det tempererede vand og bland kernerne i. Lad det stå ved stuetemperatur natten over.
2. dag:
Tænd ovnen på 180 grader. Hak hasselnødderne og gem nogle til at rulle brødene i. Abrikoser og dadler skæres i små stykker, og den mørke chokolade hakkes. Bland den udblødte kerneblanding med de øvrige ingredienser, form dejen til ti mini-rugbrød og rul dem i de finthakkede nødder. Bag brødene ved 180 grader i 25 minutter, til de er gennembagte.
Disse rugbrød er velegnende til madpakken eller til et lille måltid om eftermiddagen sammen med et par gulerødder.
Tip: Du kan finde opskriften på surdej på Madforlivet.com.
Fra e-bogen ‘Hygge godt – fredagsslik med god samvittighed’ af Anette Harbech Olesen.
Forrige artikelLedsmerter: Er du begyndt at mærke alderen?
Næste artikelUsikkerhed: Kend dig selv og dine følelser – eller find et nyt jeg!