Du er, hvad du tænker. Altså, lær at styre tankerne og dine indre billeder. Dét giver muligheder – langt større end de fleste aner. Forfatter Irma Lauridsen har skrevet en kærlig opsang til vores tankemønstre.Hvis du lærer at styre dem, har du måske fundet lidt af ungdommens kilde.
Hvad med at gøre dig selv yngre end dine fødselsdage fortæller, at du er? Nej tak, ville én på 17 helt sikkert svare. Men hvad med en person på 35, 40, 50 eller 60?
”Jamen vi skal da stå ved vores alder,” ville en og anden indvende. Men hvorfor egentlig det? Er det udsagn ikke relativt? De fleste synes ikke, at tanken om, at de bliver ældre, er særlig spændende, uanset om de så vil indrømme det eller ej. Egentlig ikke fordi tallene flytter sig opad, men nærmere på grund af rynkerne, skavankerne og de sygdomme, der følger med. Eller det man tror, følger med.
De fleste tror ikke, at den proces kan styres, men at den derimod kører sit eget løb med os som mere eller mindre villige passagerer. Det er dog ikke nødvendigvis rigtigt. Vi er nemlig ikke prisgivet vores alder, hvis vi da ikke ligefrem giver den lov til at ”overmande” os!
Vi ved, at vi er, hvad vi spiser. Men ved vi også, at vi er, hvad vi tænker? At vi i høj grad skaber os selv, vores livsomstændigheder, sundhed og udseende i tankerne, som derefter føres ud i praksis?
Hvad sker der egentligt, når vi lægger os fast i, at tingene er på en bestemt måde? Ja, så sker der det, at vi skaber det sådan. Plus eller minus.
Det giver jo muligheder, hvis vi ellers er opmærksomme på netop den tanke i forbindelse med alderen. At vi i høj grad selv kan styre vores liv og dermed også vores alderdom.
Du vil kunne møde en person på 35, der allerede i den alder ser gammel ud. Måske fordi hun mest omgås gamle, trætte eller negative mennesker og begynder at identificere sig med dem. Eller fordi hun af en eller anden årsag har mistet gnisten. Hun kan se utrolig træt ud med begyndende rynker, endda med et par grå hår og flere af de skavanker, mange ældre har.
Modsat kan du opleve en på 80, der er totalt frisk, nærmest rynkefri, fuld af styrke, liv og glæde. Som ikke skænker det en tanke, hvad hendes CPR-nummer siger. Hvori ligger den forskel? Det kan selvfølgelig ikke siges generelt. Men der kan gives et praj om, hvad det sagtens kan handle om.
Her er et par ord om en dame på 87, der ligner én på 50. Når man spørger, hvor gammel hun er, svarer hun 47. Og ikke mange ville hæve øjenbrynene eller tvivle ret meget. Hun siger selv, at 47 var en god alder for hende, og derfor har hun valgt at blive der, aldersmæssigt.
Det kunne man jo så vælge at more sig over, at ryste på hovedet og tænke, at det er tilfældigt. Men – kunne det tænkes, at det er, fordi hun ser et indre billede af sig selv som 47-årig, at hun stort set ser sådan ud? Hun fortsætter med at leve det liv, hun levede i den alder, klæder sig sådan, omgås mennesker i alle aldre og følger levende med i alt hvad en 47-årig ville følge med i. Hun har simpelthen, med sine indre billeder af sig selv, kodet ind i bevidstheden, at hun er 47. Den besked har hendes bevidsthed sendt videre og kroppen åbenbart taget til følge.
Nogen ville sige, at hun har skabt sig selv. Er det ikke opsigtsvækkende? Tænk hvilke muligheder!
Hermed ikke sagt at enhver 80-årig kan komme til at ligne en 47-årig på grund af tanker og indre billeder. Eller at vi altid kan undgå sygdomme ved at tænke på sundhed. Men vores selvbilleder og overbevisninger påvirker helt sikkert det fysiske. I vores tanker ligger koden til vores liv. Det er ”skrivebordet”, hvorfra ordrer gives til udførelse. Så det er bare med at blive bevidst om dem og komme i gang med at vende dem, hvis de ikke er positive.
VIDSTE DU… At undersøgelser har vist virkninger af visualisering på immunforsvaret hos såvel raske mennesker som hos mennesker med kræft. Det er dog ikke undersøgt, om ændringerne har nogen betydning for sygdomme. |
De rigtige tanker, de positive indre billeder, dem, du styrer bevidst mod et bestemt mål, kan forhale kroppens og sindets forfald. Måske kan vi endda næsten undgå det forfald og være friske og raske lige til det sidste, ved selv at gøre en indsats og tænke positivt. Det er jo sådan, vi ønsker det.
Hvorfor så ikke fokusere på, og bestemme, at sådan bliver det. Det gør en forskel, hvordan vi ser os selv, derfor er der god grund til at begynde at arbejde på sagen. Ingen ønsker vel at forfalde unødigt, så hvorfor tillade forfaldet at luske sig ind ad bagdøren, bare fordi vi tror, at vi ikke kan lukke den dør ordentligt? Vi kan gøre meget for at lukke for negative tanker og overbevisninger om vores egen tilstand, og dermed forbedre vores fysiske sundhed og skønhed – og i sidste ende få større livsglæde.
Irma Lauridsen Irma Lauridsen har i mange år arbejdet med sundhed. Hun har udgivet bogen ”Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer”, der handler om, hvor stor kraft, der er i tanker og indre billeder. og hvor meget vi kan ændre til det bedre alene med tanken, også hvad angår fysiske sygdomme. Irma fortæller i bogen hvordan hun selv fjernede en knude, alene ved at tænke den væk. Bogens forord er skrevet af lægen Carsten Vagn-Hansen. |
Dine billeder af dig, skaber DIG. Der er masser af beviser på, at man er det, man selv tror, man er. Uanset hvordan det er for dig lige nu, kan dine indre billeder ændres. Hvis du ønsker det, er det bare at have viljen til det og troen på, at det vil ske. Og så at gå i gang med at se indre billeder af dig selv som sund, rask og smuk.
Altså, er du 49 og tænker, at om et år er du gammel og må lære at acceptere de skavanker, der jo kommer for alle i den alder, så vend den. Det betyder ikke, at du ikke ved, du nu snart er 50. Men det betyder, at du ikke ligefrem behøver invitere noget ind i dit liv, som du ikke har det godt med ved at være åben for tanker om det. Luk for de billeder, du ikke ønsker at se med glæde og åbne øjne på, og led i stedet efter dem, du gerne vil forstørre. Det er ikke svært.
Begynd at se dig selv i den voksne alder, du følte dig godt hjemme i. Se dig selv sådan for fremtiden. Når du så ser dig selv i spejlet og tænker: ’Åh nej, det har jo ikke virket’ så sig højt: ”Det er på vej mod forbedring. Jeg skaber mig selv. Jeg er smuk og frisk. Jeg er 30 år!” (hvis det er den alder, du gerne vil have).
Når du visualiserer på dig selv i den alder, må du prøve at huske, hvordan dit liv var dengang. Se dig selv i situationer fra den tid. Gå helt ind i billedet med alle dine sanser og vær der.
Tag dine beslutninger som den 30-årige, du nu har bestemt dig for at være, så du totalt integrerer dig i din ønskede alder. Gør du det overbevisende for dig selv, vil det ændre noget i både din psyke (der hvor det hele starter), din fysik og dit udseende.
Det vil give resultater. Hvilke og hvor store, finder du ud af hen ad vejen. Bare tag hver lille ny landvinding med tak. Tro på, at du kan, og giv ikke op! Nyd den sundhed og glæde, du får af at tænke positivt, noget, der samtidig gør dig smukkere, og som vel ikke er nogen dårlig sidegevinst.
Artiklen er skrevet på basis af bogen ”Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer” af Irma Lauridsen. Se bog og forfatter og læs sundhedsartikler på www.irmalauridsen.dk