Her får du en opskrift på kartoffelbøffer, der på mange måder smager en million gange bedre end kød. Prøv dem med en frisk salat til.
Opskriften er udarbejdet af ernæringsterapeut Louise Bruun og læge Tobias Schmidt Hansen.
6 mellemstore bøffer
Lav et chia-hørfrø-æg ved at blande ½ spsk chiafrø, ½ spsk hørfrø og 3 spsk vand og lad det stå i ca. 15 minutter, så du har en slimet masse, som gør det strålende ud for et æg. Du kan også sagtens bare bruge enten hørfrø eller chiafrø, men min erfaring er, at det fungerer rigtig godt med begge dele. Du kan også kværne frøene i en kværn, før du opbløder dem, så du ikke mærker frøene i den færdige ret.
Mos de kogte søde kartofler sammen med chia-hørfrø-æg, tomatpuré, soltørrede tomater, hvidløg og alle krydderierne. Bland det godt og kom mel og havregryn i til at samle bøfferne. Lav 6 mellemstore bøffer og bag dem enten i en varm ovn på 200 grader (almindelig ovn) eller steg dem på en pande med lidt olivenolie.
Louise Bruun og Tobias Schmidt Hansen: Din grønne rejse
246 sider, 269,95 kroner
Gyldendal 2022
Forrige artikelBørn og dyr – godt eller skidt? Og hvad med allergi?
Næste artikelSofja helbreder dyrene med sine urter