Til 4 personer
3 dl hel quinoa
5 dl vand
ca. 500 g broccoli
60 g mandler
1 spsk kokosolie
2 fed hvidløg
1 spsk karry
1 dl grøntsagsbouillon – gerne af mærket Herbamare
½ citron salt og peber
Skyl quinoaen i koldt vand, og dryp den af og kog under låg ved svag varme i ca. 10 minutter til frøene åbner sig, og små ringe bliver synlige. Lad den trække 10 minutter.
Hak mandlerne groft på et skærebræt. Rist mandlerne på en tør pande ved middelvarme, indtil de er lysebrune. Hæld dem i en skål. Hæld kokosfedt på panden, pres hvidløget ud på panden og kom karry på. Rør, mens karryen syder og bliver brændt af.
Skær broccolistokken i små stave og blomsten i små buketter. Kom broccolien i panden sammen med bouillonen. Rør, mens den steger ca. 5 minutter.
Hæld quinoa på panden og smag retten til med citronsaft, salt og peber.
Tip: Denne opskrift kan varieres med stort set alle andre grøntsager og er en super god ret, hvis du skal ha ryddet op i dine grøntsagsrester i køleskabet.