Du skal bruge:
- 100 g smør + lidt til formen
- 180 g hvedemel
- 2 spsk. vand
- 5 æg
- 2 dl fløde
- evt. lidt stødt muskatnød
- 3 forårsløg
- 70 g blød brie
- salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge:
- En tærteform med en diameter på ca. 22 cm
Sådan gør du:
- Skær smørret i små tern, og smuldr det sammen med melet i en skål, til det ligner revet ost. Du kan med fordel bruge en foodprocessor, hvis du har sådan en.
- Tilsæt vand, og saml hurtigt dejen med hænderne, så du har en ensartet masse. Pas på ikke at ælte for længe, dejen skal bare samles.
- Rul dejen ud med en kagerulle, så den passer til din tærteform.
- Smør formen grundigt.
- Tryk dejen godt ud i formen, så den går helt op til kanten. Kom husholdningsfilm over formen, og sæt den på køl i ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Prik huller i dejen med en gaffel, sæt formen i ovnen, og bag bunden i ca. 10 minutter.
- Lav imens fyldet: Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med fløden, et stort nip salt og peber og evt. lidt stødt muskatnød, hvis du har det på lager.
- Skyl forårsløgene grundigt, og skær top og bund af. Skær derefter forårsløgene over på langs.
- Skær brien i tynde skiver. Du kan eventuelt dyppe kniven i varmt vand for at gøre det nemmere.
- Tag den bagte bund ud af ovnen, og lad den køle af et par minutter. Skru ovnen ned på 175 grader.
- Fordel brien over bunden af tærten, hæld æggemassen ud over, og læg forårsløgene oven på.
- Bag tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
- Servér eventuelt med en frisk lille salat.
TIP: Tærten kan spises både varm og kold. Hvis du har rester af tærtedej, kan den gemmes i fryseren og bruges til Tærte med blomkål, parmesan og sort peber, som du finder på side 69 i bogen ‘Mæt på budget’