Opskrifter

Tomattærte

Foto: Sara Galbiati
12. oktober 2018

Lækker, let og smuk tomattærte, der smager godt.

Til 4 personer

Du skal bruge:

Tærtedej

  • 100 g gammeldags kærnet smør
  • 3 dl (180 g) speltmel, hvedemel eller groft rismel, hvis glutenfri
  • 2 spsk vand
  • 1 knsp uraffineret flagesalt

Fyld

  • 400 g tomater i forskellige farver og sorter
  • 1 bundt oregano
  • 1 bundt persille
  • 2 æg
  • 1 dl Acido
  • 1 dl fløde
  • Lidt reven Parmesanost
  • 2 fed hvidløg
  • Parmesanost til drys
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skær smørret i mindre stykker, og lad det stå lidt og få stuetemperatur. Saml dejen med smør, mel, salt og vand og juster eventuelt konsistensen med lidt ekstra vand.

Smør en tærteform og tryk eller rul dejen ud i formen. Prik bunden med en gaffel, læg bagepapir over tærtebunden, også opad siderne og fyld den med kikærter eller bønner. Dette skal sikre, at tærtebunden holder formen under bagning.

Forvarm ovnen til 220 grader og forbag tærtebunden i cirka 12 minutter. Imens kan du tilberede fyldet.

Rengør tomaterne og halver dem eller skær dem i skiver. Det kan være fint med tomater i forskellige størrelser og farver.

Skyl krydderurterne og hak dem groft. Pisk æg med Acido og fløde og tilsæt presset hvidløg, krydderurter, parmesan og peber. Hæld æggeblandingen i den forbagte bund, placer de halverede eller skivede tomater og drys lidt ost over til sidst.

Bag tærten i cirka 35-40 minutter ved 180 grader, til den er gylden og gennembagt.

Fra bogen ‘Mad, mening & magiske øjeblikke’ af Anette Harbech Olesen, se mere på www.madforlivet.com

Forrige artikelHjertesvigt eller diabetes? Vores hjerter banker for Q10

Næste artikelPeter Lund Madsen: Vi har alle sammen lidt dillerdaller

Anette Harbech Olesen

Mad- og sundhedskonsulent
Skribent på Naturli siden 2013.