Nyheder

Veganerbøffer med tang

1. januar 2017

Tang er en næringsrig, bæredygtig og fiberrig fødevare, der med fordel kan tilsættes maden i mindre doser. Tang indeholder jod og kan være et godt supplement over salaten eller grøntsagerne eller som tilbehør til fiskeretter.

Vælg økologisk tang, når du skal handle ind – det dyrkes i Danmark.

 

8-10 stk

Du skal bruge:

  • 150 g kogte brune ris
  • 150 g kogte kikærter
  • 200 g gulerødder
  • 50 g finthakket grønkål
  • 50 g olivenolie
  • 25 g rismel
  • 4 spsk. soyasauce
  • 50 g hakkede mandler
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. tørret tang
  • Lidt cayennepeber eller chili
  • 1 tsk. paprika
  • 1 spsk. loppefrøskaller

 

Sådan gør du:

Til farsen rengøres og hakkes gulerødderne fint, eventuelt i en foodprocessor eller blender. Tilsæt de udblødte og kogte kikærter samt mandler, løg, tang og hvidløg. Det hele skal hakkes eller blendes fint, hvorefter det røres med de øvrige ingredienser.

Farsen formes til otte bøffer, som sættes på en bageplade og trykkes flade, så de er cirka 2 cm høje.

De grønne og veganske bøffer bages i ovnen ved 175 grader i 30 minutter.

Find flere opskrifter fra Anette Harbech Olesen på www.madforlivet.com

 

Forrige artikelAngst: Et nødråb om forandring

Næste artikelHvor tæt er vi på at løse depressionens gåde?