Flere danskere hopper med på bølgen af mælk, der skummes af havre, soja og ris.
Mælk behøver ikke nødvendigvis at komme fra en koVegetabilske mælkedrikke brygget på havre, soja og ris, bliver stadig mere populære i Danmark, skriver Landbrugsrådets magasin FoodCulture. Siden den alternative mælkedrik kom på markedet i 1988, er efterspørgslen steget nok til at sikre en øget omsætning på 15 til 20 procent om året, fortæller Mette Lund-Hansen fra det danske firma Naturli' Foods ifølge magasinet. Endnu udgør de vegetabilske drikke herhjemme kun knap en procent af markedet. Men Danmark følger trop med resten af Europa, hvor populariteten også er stigende. Sundere for mavenTidligere blev produktet oftest brugt i mangel af bedre, nemlig af mælkeallergikere. Men i dag er drikken også favorit hos sportsfolk, veganere eller andre, der ønsker at undgå traditionel komælk. Alternative behandlere har også taget den nye tendens til sig. Her er påstanden, at vegetabilske drikke er langt sundere. »Kun få kan tåle mælkeprodukter i store mængder. Vegetabilske alternativer aflaster fordøjelsen og dermed immunforsvaret«, siger behandler Bengt Hansen fra virksomheden Body-sds.
Kilde: Politiken
Forrige artikelBiodynamisk mælk og økologisk ost vinder Gourmetpris
Næste artikelCutting overhaler spiseforstyrrelse